МВБУ подписа хартата на българския туризъм

10 Юни 2020

На 10.06.2020 година на официална церемония в медийния център на БТА беше представена и подписана „Харта на българския туризъм – 2020“.

Вдъхновител и основен участник в нейното създаване е доц. д-р Румен Драганов – председател на Контролния съвет на Националния борд по туризъм и преподавател в Международно висше бизнес училище. Идеята възниква по време на поредицата уебинари „COVID 19 – Рестарт в туризма“, организирани от платформата за дистанционно обучение MyU в партньорство с Международно висше бизнес училище и с активното участие на представители на всички неправителствени организации и асоциации в сектора на туризма.

Хартата на българския туризъм – 2020 е с основно послание „Доверието е новата валута“ и целта й е да се демонстрира волята за обединение на бранша в усилията му да изгради нови принципи, ценности и отговорности, които да позволят бързото и отговорно възстановяване на всяка една част от веригата на туристическата дейност – пътуване, настаняване, храна, свободно време и забавление.

Хартата беше приета и подписана от ръководителите на: Националния борд по туризъм (НБТ), Съюза "Произведено в България", Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции (АБТТА), Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Българската асоциация на заведенията (БАЗ), Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (БУБСПА), Българското конгресно бюро (БКБ), Българския туристически съюз (БТС), Българската туристическа камара (БТК), Университета по библиотекознание и информационни технологии (УНИБИТ), Университета по хранителни технологии (УХТ), Международното висше бизнес училище (МВБУ), Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), Ваканция и СПА експо.

Вижте целия текст на хартата тук

Можете да гледате официалната церемония по подписването от тук: https://www.youtube.com/watch?v=wUVtWhnVrKA&fbclid=IwAR2C0ohJcdPG1Kw90gd-BSmU380fcJ8yvoCJKy6bbvRM9fs8i7Dwt6S7o9g

Вход
студенти
Вход
кандидат
студенти
Web
Mail
Платформа
за обучение