Дипломиране на Випуск 2023 на МВБУ

Екип МВБУ
дек. 17, 2023

Пожелахме на добър час на Дипломантите от Випуск 2023 на Международното Висше Бизнес Училище в тържествена и емоционална атмосфера, наситена с гордост и възхищение от постигнатото и с вълнение и надежди за новия етап от живота им!

Доц. д-р Даниела Георгиева откри церемониите по дипломирането с думите на Албърт Айнщайн: „Логиката може да ви отведе от точка А до точка Б, а въображението – навсякъде! Мисията на МВБУ е да подготвя професионалисти, които чрез логично мислене и креативност могат, знаят и са способни да заемат лидерски позиции в съвременния национален и международен бизнес. Мили абсолвенти, вие успяхте да станете част от тези професионалисти! Днес празнуваме признанието за вашето трудолюбие и постоянство и новото начало във вашия живот! Дерзайте и нека светлината на познанието, която получихте в МВБУ, ви съпровожда занапред! Гордеем се с вас!“

Ректорът на МВБУ, проф. д-р Георги Апостолов, с гордост, радост и вълнение приветства абсолвентите, техните родители и гости от името на г-жа Лена Гайдарска, Президент на МВБУ, и цялата академична общност. „Човекът е единственото целеполагащо и целеустремено същество. Всеки от нас има свои собствени съкровени желания, мечти, надежди, идеали и стремления, които за да постигне превръща в цели, на които се посвещава. За успеха на това наше целеустремено човешко съществуване, най-голям и най-ценен принос има образованието. Дипломирането е придобило особено важен и дълбоко символен характер и се чества от векове. Така е защото то е едно от онези най-важни събития в нашия живот, когато придобиваме нов социален статус, изкачвайки се на едно по-високо качествено ниво, където ни очакват още по-големи и още по-хубави възможности. И където придобитите знания, умения и квалификации са най-ценния ни капитал, с който разполагаме и нашият най-богат инструментариум за постигането на успехи.

Скъпи дипломанти, днес вие стъпвате напред, не само с дипломи в ръцете си, но и със знания, умения и увереност, които да ви водят през следващите етапи на вашия живот. Ние вярваме, че ще бъдете успешни в това, с което се занимавате. Вярваме, че подобно на вашите предшественици дипломирани тук, ще работите в едни от най-важните сфери на обществената ни система, защото се обучавахте в Международното Висше Бизнес Училище, което осигурява качествено образование. Доказателство за това е изключително високата оценка, дадена ни преди по-малко от месец от Националната агенция за оценяване и акредитация към Министерския съвет. Оценката ни – 9.35 – е с цели 37 пункта по-висока от предишната и е с максимален срок на валидност – 6 години. Тази оценка днес ни поставя на 1 място сред 13-те частни и на 11 място сред всичките 51 висши училища в страната. Тази оценка показва и изключително високата стойност, тежест и престижност, която вашата диплома има – у нас и по света. Придобитите знания, умения и компетенции ще открият пред вас пътя към успеха! 

Бъдете здрави, вдъхновени, целеустремени и успяващи! И не забравяте никога своята Алма Матер – Международното висше бизнес училище – което винаги ще ви очаква за да ви осигури още повече знания, по-ценни умения и по-висока квалификация“, пожела на абсолвентите проф. Апостолов.

Ректорът лично връчи дипломите на всички бакалаври и магистри. Красимир Славчев, магистър от специалност „Дигитален маркетинг“ получи почетния знак на МВБУ и грамота за отличен успех.

Г-н Славчев изнесе приветствие от името на всички студенти: „Честито дипломиране на всички колеги и на хората, които ни подкрепяха през това важно за нас време! Днес е специален ден! Той слага край на времето в университета за голяма част от нас, но има и такива, които продължават напред в своето академично развитие. Аз завърших първата си магистратура преди повече от 20 години. Това, което получих през тази една година от моето образование, се различава коренно от преди.  Благодаря на всички преподаватели за създадените прекрасни условия за учене и развитие! Който иска да вземе онова, за което е дошъл, може да го направи с лекота. Благодарен съм за усъвършенстваните практически умения, които придобих и за лесният начин, по който достъпвах огромно количество от информация и академично знание! В нашата специалност имахме възможност да изградим ценни контакти, да се учим от преподавателите и да учим един от друг, да споделяме много знания по време на презентациите и проектите и за мен това беше страшно полезно.

Пред мен виждам хора, които ще стигнат далеч в академичната среда, хора, които ще изградят прекрасни бизнеси и ще бъдат успешни предприемачи. Пожелавам ви, когато след години погледнете назад да изпитате удовлетворение от смелите мечти и високите цели, които сте постигнали! Университетът ни даде една прекрасна основа да успяваме и за в бъдеще!  Всеки един от нас е благодарен за това! Пожелавам на всички успех!“

Симона Михайлова, магистър от специалност „Дигитален маркетинг“ и председател на Студентски съвет към МВБУ, също поздрави дипломантите: „За мен е чест да ви поздравя като вече дипломирал се бакалавър в МВБУ и в ролята си на председател на СС при МВБУ. Убедена съм, че през годините, изкарани в университета, сте открили себе си и сте се осмелили да тръгнете по пътя, по който винаги сте искали да поемете. Вие сте пример за младежки дух, талант и неограничен потенциал, който ще продължи да вдъхновява и след години! Пожелавам ви винаги да съхранявате любопитството и приключенския дух в сърцата си и все така смело да сбъдвате вашите мечти!“

Честито дипломиране, Випуск 2023! Успех във всички ваши бъдещи начинания! Вие сте младите бизнес лидери, готови да изследват нови хоризонти, да променят света и да оставят своята следа в историята!

ГАЛЕРИЯ