Новини и събития. Еразъм+ календар

Еразъм+ Календар

Важни дати

МВБУ УДЪЛЖАВА СРОКА ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА СТУДЕНТСКИ МОБИЛНОСТИ С ЦЕЛ ОБУЧЕНИЕ ЗА ЗИМЕН СЕМЕСТЪР НА УЧЕБНАТА 2024-2025

ЗАЯВЛЕНИЯ ЩЕ СЕ ПРИМАТ ДО 14.04.2024 Г. ВКЛЮЧИТЕЛНО

Новини и събития

Национален център за младежка информация и международна младежка мобилност (НЦМИМММ) кани младежи от цялата страна на възраст 18-26 години да се включат в обучение, чрез което да научат повече за ЕС.
Инициативата се провежда в рамките на проект „Мултиплаери за демокрация“ (www.eu-elections.eu), съфинансиран от Програма „Еразъм+“.
 
Целта на проекта е младите хора да повишат познанията си за функционирането на Европейския съюз и европейските институции, да научат повече за ползите от ЕС и за важността да се участва в процесите на европейската демокрация – и по-специално в предстоящите избори за Европейски парламент.

Проектът включва виртуална (с онлайн обучителни материали в сайта на проекта) и присъствена част в к.к. Слънчев бряг (25 април-1 май), по време на която чрез забавни и креативни методи на неформалното образование (уъркшопи, работа по групи и т.н.) участниците ще научат повече за ЕС, неговото функциониране, както и за предстоящите европейски избори.

Чрез участието си в проекта младежите ще придобият аналитични умения, способност за работа в екип, лидерски умения и др. Всичко научено от участниците ще бъде сертифицирано с получаването на международен сертификат Youthpass.

Участието в проекта е напълно безплатно за младежите (достъп до информацията за ЕС в сайта и обучителни материали за виртуалната фаза, както и транспорт, храна и настаняване за присъствената част), а местата са само 33.

Желаещите да вземат участие могат да кандидатстват, като попълнят формуляр за кандидатстване в интернет страницата на проекта eu-elections.eu до 10 април 2024г. (включително). Срокът може да бъде удължен в случай на незапълнени места.