Работа и стажове

Кариерни изложения и форуми

Кариерни изложения и форуми

 • 18.09.2023 г. Кариерна борса в Международно висше бизнес училище, организирана от JobTiger и МВБУ

 

 • 05-06.10.2023 г. Career Show 2023 [на живо и онлайн]. Кариерно експо за квалифицирани кадри в България

 

Кариерен център ще отвори врати по време на двете събития BEGЕ и EEGS, в дните 22-23 ноември, в Интер Експо Център като за студенти посещението на събитието е безплатно и дава възможността да придобият цялостен поглед върху дейностите и компаниите в игралната индустрия, както и да получат най-актуална информация от HR експерти за възможностите за стаж и развитие в сферата на игралната и развлекателната индустрия, на щанда на кариерния център, както и да оставят своето СV.

 • 29.11.2023 г. Marketing, Sales & Customer Support 2023 [онлайн]. Среща с работодатели в маркетинга, продажбите и обслужването на клиенти

Актуални предложения за работа

 • Актуални свободни работни позиции от Национална агенция по приходите (НАП) може да разгледате тук
 • Актуални свободни работни позиции в областта на Туризма може да разгледате тук

Актуални предложения за стаж

Включи се като доброволец в организацията на Career Show 2023 и научи тънкости за
събитийния мениджмънт от кухнята! 

Кога? – 4 и 5 октомври 2023 г.

Къде?  – зала Арена Армеец

Като доброволец в Career Show 2023: 

 • Ще се гмурнеш надълбоко в организирането на бизнес събития
 • Ще видиш последните тенденции в маркетинга, процеса по подбор на кадри и
  работодателската марка 
 • Ще завържеш много нови познанства и ще придобиеш безценен опит
 • Ще получиш сертификат за приноса си, който смело можеш да добавиш в своето
  CV! 

Прекарай един ден, изпълнен с нови познанства, приятни емоции, нови знания и умения!

Кандидатствай до 20 септември на сайта на Career Show тук

Стажантската и доброволческата програма е насочена към младите студенти и предоставя възможността да се присъединят към екипите на BEGE и EEGS и да натрупат познания и опит в организирането на мащабни събития с международно участие, в частта: маркетинг, ивент мениджмънт и PR, техническо съдействие, регистрация /по време на събитието/ и подпомагане осъществяването на съпътстващите събития – BEGE & EEGS Party, Media Streaming corner, Gaming Startup Challenge 2023 и др.

 • Студентски стажове в държавната администрация – 2023, може да разгледате тук

Стипендии

Германската служба за академичен обмен (DAAD) съвместно с международната фондация „Св. Св. Кирил и Методий“ предоставят стипендии на български студенти, докторанти, университетски преподаватели и учени за обучение или научен престой във Федерална република Германия.

Пълна информация, включваща списък със стипендиите, условията, необходимите документи за кандидатстване и сроковете за тяхното подаване, може да бъде намерена на интернет страниците на DAAD, на международната фондация „Св. Св. Кирил и Методий“ в София и на Посолството на Федерална република Германия в София.  

Фулбрайт

Днес, „Фулбрайт“ е най-широко признатата и престижна програма за обмен в света. През изминалите седем десетилетия чрез програмата „Фулбрайт“ е осъществен академичен и културен обмен на около 325 400 стипендианти, 122 800 от САЩ и 202 600 от други страни по света. Тя функционира в над 155 страни и ежегодно присъжда чрез открит конкурс около 8 000 нови стипендии в цял свят на хора с потенциал да представят културното многообразие на тяхната нация.

Програмата „Фулбрайт“ се администрира от Бюрото за образователни и културни дейности към Държавния департамент на САЩ със съдействието на агенции като Института за международно образование и Съвета за международен обмен на учени.

Стипендии за български граждани предлагани в Програма „Фулбрайт“: