Преслава Маринова и нейното пътуване като студент по програма „Еразъм“ в сърцето на Португалия

Екип МВБУ
фев. 23, 2024

Вече 10 дни нашата студентка Преслава Маринова сбъдва мечтите си и с радост се впуска в пътешествие към нови знания, приключения и междукултурно обогатяване като част от студентите по програма „Еразъм“ от цял свят. През този семестър те имат уникалната възможност да участват в студентска мобилност с образователна цел в Universidade Portucalense Infante D. Henrique в сърцето на Порто, Португалия, благодарение на програмата „Еразъм+“.

Преслава е студентка по бизнес администрация и управление на проекти. Описва себе си като авантюрист, жаден за пътувания, нови открития и трайни приятелства, което я вдъхновява и мотивира да участва в програма „Еразъм+“.

„Невероятно е! Вече се запознах с почти всичките колеги и веднага станахме приятели. Апартаментът ни също е страхотен“, споделя Преслава първите си впечатления и вълнения.

Тя и нейните приятели по програма „Еразъм“ от Полша, Франция, Чехия, Гърция, Словакия, Хърватия и други страни бяха топло посрещнати не само от университета, но и от самия град. От специално организираната среща за посрещането им, през случайните разходки по живописните улици, до светлината на залеза над река Дору, всяко преживяване ги обогатява и им носи радост. Порто е урок по история, култура и гостоприемство. Това е град, който се гордее, че носи титлата на ЮНЕСКО и е част от световното културно наследство. Определен е като един от най-красивите градове не само в Португалия, но и в Европа. Той предлага на Еразъм студентите като Преслава не само академично обогатяване, но и пътешествие в богатата португалска култура и история. Те получават безкрайни възможности да изследват и да се вдъхновяват от неговите архитектурни шедьоври, традиционните азулежу (керамични плочки), прочутите изби с портвайн и завладяващите исторически забележителности. 

   

Нека историята на Преслава ви вдъхнови да разперите криле и да станете част от общността на „Еразъм+“! Пътувайте, учете и се развивайте с „Еразъм+“ – вашето приключение ви очаква! Програмата е нещо повече от образователен обмен. Тя е вашата врата към нови хоризонти, където студентите се учат на независимост, адаптивност, междукултурен диалог и разбиране.

Пожелаваме на Преслава и на всички Еразъм студенти академични успехи, вдъхновяващи преживявания и безброй красиви моменти в топлата и гостоприемна Португали