Ректорът на МВБУ взе участие във Втория Европейски конгрес за спорт и туризъм в Полша

Екип МВБУ
окт. 09, 2023

Проф. д-р Георги Апостолов, Ректор на Международното висше бизнес училище, взе участие във Втория Европейски конгрес за спорт и туризъм, който се проведе в световно известния полски курорт Закопане в края на м. септември. В конгреса участваха представители на туристическия бизнес и медиите, на академичните среди, висши ръководители и експерти от много национални и европейски институции, свързани с развитието на тези сектори и много други. В рамките на конгреса беше отбелязан и Световния ден на туризма под мотото „Зелена енергия за туризъм“.

Приветствие към стотиците участници в конгреса направиха Президента и Премиера на Република Полша, Министъра на Спорта и туризма, Президента на Полската туристическа организация, както и други официални лица от страната на домакините.

По време на конгреса бе подписан официален документ за дългосрочно развитие на сътрудничеството между Международното висше бизнес училище и Министерството на спората и туризма на Полша. Сред основните му цели са обмяната на опит и експертиза в областта на туризма, съвместното участие в изследователски и приложни дейности, включително публикации в специализирани издания, организирането на студентски практики и стажове за студентите от МВБУ, реализиране на съвместни проекти, семинари, конференции и други. Официална информация и снимки от събитието бяха публикувани и на сайта на домакините.

проф. д-р Георги Апостолов – Ректор на МВБУ, д-р Доминик Борек – Директор на дирекция „Туризъм“ в Министерството на спорта и туризма на Република Полша (от дясно наляво)

Проф. Апостолов взе участие в дискусионните панели посветени на теми, отнасящи се до международното сътрудничество в областта на научно-приложните изследвания и иновациите като важни фактори за успешно развитие на туристическата индустрия. Бяха обсъдени алтернативни форми на туризъм, както и въпроси, свързани с устойчивото им развитие и опазването на околната среда.