Work and internships

Кариерни изложения и форуми

  • 05-06.10.2023 г. Career Show 2023 [на живо и онлайн]. Кариерно експо за квалифицирани кадри в България
  • 29.11.2023 г. Marketing, Sales & Customer Support 2023 [онлайн]. Среща с работодатели в маркетинга, продажбите и обслужването на клиенти

Актуални предложения за работа

  • Актуални свободни работни позиции от Национална агенция по приходите (НАП) може да разгледате тук
  • Актуални свободни работни позиции в областта на Туризма може да разгледате тук

Актуални предложения за стаж

  • Студентски стажове в държавната администрация – 2023, може да разгледате тук

Стипендии

Германската служба за академичен обмен (DAAD) съвместно с международната фондация „Св. Св. Кирил и Методий“ предоставят стипендии на български студенти, докторанти, университетски преподаватели и учени за обучение или научен престой във Федерална република Германия.

Пълна информация, включваща списък със стипендиите, условията, необходимите документи за кандидатстване и сроковете за тяхното подаване, може да бъде намерена на интернет страниците на DAAD, на международната фондация „Св. Св. Кирил и Методий“ в София и на Посолството на Федерална република Германия в София.  

Фулбрайт

Днес, „Фулбрайт“ е най-широко признатата и престижна програма за обмен в света. През изминалите седем десетилетия чрез програмата „Фулбрайт“ е осъществен академичен и културен обмен на около 325 400 стипендианти, 122 800 от САЩ и 202 600 от други страни по света. Тя функционира в над 155 страни и ежегодно присъжда чрез открит конкурс около 8 000 нови стипендии в цял свят на хора с потенциал да представят културното многообразие на тяхната нация.

Програмата „Фулбрайт“ се администрира от Бюрото за образователни и културни дейности към Държавния департамент на САЩ със съдействието на агенции като Института за международно образование и Съвета за международен обмен на учени.

Стипендии за български граждани предлагани в Програма „Фулбрайт“: