МВБУ взе участие в седмото издание на „Панорама на университетите – 2023“ в Благоевград

Екип МВБУ
ное. 22, 2023

МВБУ взе участие в седмото издание на „Панорама на университетите – 2023“, организирана от Община Благоевград и Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, което се проведе на 15 ноември 2023 г. в Младежки дом – Благоевград. 

Гл. ас. д-р Ирина Топузова, преподавател в МВБУ и координатор по програма „Еразъм +“, и гл. ас. д-р Атанаска Чолакова, преподавател и ръководител на Кариерен център към МВБУ се срещнаха с десетки жадни за знания и развитие ученици от Благоевград, Банско, Сандански, Разлог и региона. Те представиха бакалавърските специалности в нашето висше училище, условията за кандидатстване и предимствата на обучението при нас. 

По време на форума се проведе и дискусионен панел с участието на представители на университетите и ученици. Гл. ас. д-р Топузова предостави актуална информация за възможностите за обучение и стаж в чужбина по програма Еразъм +, които нашите студенти получават по време на следването си, както и за множеството благотворителни каузи, културни и спортни събития, клубове и извънкласни дейности, организирани от Студентски съвет, в които нашите студенти активно участват. 

Гл. ас. д-р Чолакова акцентира върху възможностите за стажове и кариерна реализация, които Кариерният център към МВБУ предоставя на нашите студенти. Тя покани всички присъстващи на специално организираните,  Дни на професионалното ориентиране и отворените врати, които се провеждат на място в нашите модерни, функционални и високотехнологични сгради в София и Ботевград. Тези събития предлагат уникален шанс на бъдещите кандидат-студенти да се запознаят с различните професии и индустрии и помагат на средношколците да вземат информирани решения за подходящите за тях бакалавърски програми за обучение, спрямо техните интереси и уменията, които трябва да придобият, за да получат мечтаната от тях работа.