Обръщение на Ректора на МВБУ по случай Деня на народните будители

Екип МВБУ
ное. 01, 2023
Скъпи колеги, студенти и приятели, ДЕНЯТ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ не е просто и само официален празник, в който отдаваме почит към паметта на големите българи, водили в миналото народа ни към просвещение, национална свобода и самобитна култура.
ДЕНЯТ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ е също и празник на всички онези, които и днес скромно, всекидневно и всеотдайно продължават просветителското дело.
Да бъдеш БУДИТЕЛ е призвание. То не е поза, професия или обикновено трудово занимание, а необикновено състояние на озарена от доброто и светлината отдаденост на това да възпитаваш безкористно и вдъхновяващо възвишени човешки ценности, да приобщаваш с грижа и любов децата и младежите към светлите културни идеали на народа ни, да даваш пример за подражание и да водиш в трудни за разбиране и понасяне времена към едно по-смислено и удовлетворяващо бъдеще.
Заради всичко това – дълбок поклон пред някогашните и сърдечно благословение за днешните български будители, защото от тяхното дело зависи бъдещето на децата ни и нашата свята Родина!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Проф. д-р Георги Апостолов
Ректор на Международното висше бизнес училище