„Партньорство и Диалог: гаранция за успех в образованието“

Екип МВБУ
окт. 27, 2023

Г-жа Лена Гайдарска, президент на Международното висше бизнес училище и проф. д-р Георги Апостолов, ректор на МВБУ, взеха участие във форума „Партньорство и диалог: гаранция за успех в образованието“ заедно с министъра на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков, председателя на УС на Българска асоциация на частните училища (БАЧУ) г-жа Мария Каменова и началника на кабинета на министъра г-жа Наталия Михалевска. Събитието се организира от Българската асоциация на частните училища (БАЧУ).

Проф. Апостолов отправи пожелания за ползотворни дискусии и приветства присъстващите с думите: „За нас е чест и изключително удоволствие да бъдем домакини на този важен форум, защото и ние, като вас, сме се посветили на каузата за развитие на частното образование в България. Ние знаем каква отдаденост, енергия, вяра в истинската стойност на образованието са нужни за преодоляване на трудностите и предизвикателствата по нашия път. Затова е важно да се подкрепяме и да си сътрудничим.“ Той акцентира и върху пълноценната връзка, и приемствеността между Международното висше бизнес училище и средните частни училища, като подчерта, че оценява високо труда на преподавателите в тях. „Благодарение на знания и умения, които изграждате, вашите възпитаници стават наши студенти с отлични постижения и амбициозни планове за професионална реализация.“

проф. д-р Георги Апостолов

Министърът на образованието и науката посочи, че 40 % от частните училища в България попадат в списъка на иновативните образователни институции и прилагат нови методи на обучение. Той сподели, че опитът и добрите практики на частните училища са важни за осъществяването на съществени промени в образователната система.

проф. д-р Галин Цоков

Във форума участваха също г-жа Соня Кръстанова, директор на дирекция „Финанси“ в МОН, експерти от министерството, представители на частни училища и детски градини, и издателства.