Обединени за знание: Среща между МВБУ и СУ ‘Христо Ботев” – Ихтиман

Екип МВБУ
мар. 27, 2024

Проф. д-р Миланка Славова, зам.-ректор по учебната дейност в МВБУ, и Симона Михайлова, председател на Студентски Съвет, посетиха СУ „Христо Ботев“ в град Ихтиман. Те проведоха лекция на тема „Маркетингът в дигиталната ера“. Събитието се организира с цел да представи пред учениците възможностите и предимствата на обучението в  университетска среда, както и да ги запознае с най-новите  тенденции и практики в сферата на дигиталния маркетинг.

Учениците проследиха внимателно представянето на различни интерактивни методи на преподаване, които университетът прилага в своите програми. Взеха активно участие в решаването на казуси, които демонстрираха значимостта на маркетинга в дигиталната ера за успеха на бизнес организациите и показаха практическото приложение на неговите инструменти в реални бизнес ситуации. 

Маргарита Любомирова, възпитаник на МВБУ и активен член на Клуб Алумни, разказа на учениците как образованието и опитът, придобити в университета, са изиграли ключова роля за нейното професионално развитие. Тя подчерта, че подкрепата от преподаватели и връзките, създадени в университета, са били от съществено значение за нейната кариера. Споделяйки своя личен опит, тя вдъхнови учениците да следват своите мечти и да се възползват максимално от възможностите за обучение и развитие, които МВБУ предлага.

Лекцията завърши с въпроси от страна на учениците, които проявиха голям интерес към представената тематика и към бакалавърските специалности на МВБУ. Бяха обсъдени възможностите за онлайн кандидатстване при нас, както и условията за прием. 

Срещата с г-жа Йорданка Кирилова Герина, директор на училището, както и с преподавателския екип беше изключително продуктивна. Обсъдени бяха форми за бъдещо сътрудничество между двете образователни институции, които да подпомагат както преподавателите, така и учениците в тяхното професионално и личностно развитие.

Събитието вдъхнови както нашите посланици, така и домакините от СУ“Христо Ботев“, поставяйки началото на обещаващо и трайно партньорство. Благодарим на преподавателите и студентите за топлото посрещане и за възможността да споделим с тях нашата страст към образованието и дигиталния маркетинг!