Проф. Цветан Илиев представи възможностите на образованието в условия на дигитализация пред ученици от Враца

Екип МВБУ
мар. 04, 2024

В рамките на нашата кандидатстудентска кампания, се срещнахме с ученици от 12 клас от професионална паралелка „Икономика и мениджмънт“ в СУ „Козма Тричков“, профилирана паралелка „Хуманитарни науки“ в СОУ „Васил Кънчов“, както и професионални паралелки „Продавач – консултант“ и „Търговски представител“ в Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство, Враца, в рамките на нашата кандидатстудентска кампания за бакалаври #ТвоятМодеренБизнесУниверситетМВБУ24/25. 

Проф. д-р Цветан Илиев, наш преподавател по Микро, Макро и Международна икономика изнесе вдъхновяваща лекция на тема „Образованието в условия на дигитализация“. Проф. Илиев дискутира с учениците процесите, процедурите и възможностите на образованието в условията на дигитализация. Бяха разгледани примери за образователни платформи, интерактивни учебни материали и методи. Тяхната цел е да подготвят учениците за динамичните промени и предизвикателствата във високотехнологичния свят. 

Учениците демонстрираха сериозен интерес към различните аспекти на дигитализацията, засягащи обществено икономическите процеси на съвремието. Новите технологии и тяхното приложение в образователния процес им даде нов поглед към начините за учене и развитие. Те разбраха как изкуственият интелект може да бъде интегриран в техния учебен процес. Споделиха възхищението си от възможностите за по-персонализирано и гъвкаво обучение, което дигитализацията предлага.

Срещата стимулира сред учениците и дискусии относно бъдещето на образованието. Те споделиха очакванията си към системата на висшето образование и мечти за свят. В него иновациите и технологиите не просто формират основата на учебния процес, но и отварят вратите към неограничените възможности за личностно и професионално развитие. В този дух, проф. Илиев и нашият университет отправиха покана към тези млади и амбициозни умове да станат част от нашата академична общност, където всяка идея има стойност, и всяко усилие води към успех.

 

Изразяваме нашата благодарност към СУ „Козма Тричков“ – Враца за топлото посрещане и възможността да споделим нашата визия за бъдещето на образованието. 

Ние с нетърпение очакваме да посрещнем неговите ученици сред студентите в Бакалавърските специалности на нашия университет, където заедно ще продължим да изследваме и разширяваме границите на знанието им и ще постигаме техните цели!