Учениците от СУ „Христо Ясенов“ – град Етрополе се запознаха с основите на дигиталния маркетинг

Екип МВБУ
мар. 06, 2024

Учениците от СУ „Христо Ясенов“ – град Етрополе се запознаха с основите на дигиталния маркетинг и технологиите и разшириха своите знания и умения по време на отворена лекция, проведена от проф. Миланка Славова, заместник-ректор по учебната дейност на Международно висше бизнес училище, Симона Михайлова и Александър Лалов, студенти в МВБУ и специалисти в отдел “Маркетинг”, и Маргарита Любомирова, член на Алумни клуба. 

Темите, които бяха разгледани са основи на маркетинг на съдържанието, управление на социални мрежи, SEO оптимизация, дигитални маркетингови стратегии и инфлуенсър маркетинг. Това беше страхотна възможност за учениците да се запознаят с динамично развиващата се сфера на дигиталния маркетинг, да се разшири техният поглед за възможностите, които предлага цифровият свят, и да се развият техните умения, които могат да бъдат приложени в реални бизнес ситуации. Те се запознаха и с новата ни бакалавърска специалност по “Дигитален маркетинг”, в която могат да изградят компетенции, за да станат успешни дигитални маркетинг специалисти.

Лекцията включваше и игри, които са неизменна част от интерактивния метод на преподаване в нашия бизнес университет. Чрез тях дванадесетокласниците затвърдиха знанията си по дигитален маркетинг и се справиха отлично на куиза, с който завърши обучението. Най-добре представилите се ученици получиха и награди.

За нас от МВБУ е важно да помагаме на младите хора да намерят своята мечтана професия. Направихме го чрез специално разработения за целта тест за професионално ориентиране. Учениците споделиха, че е бил изключително полезен в затвърждаването на техния избор и в насочването им към най-подходящата специалност и професия за тях. 

Благодарим на г-жа Мила Манчева, директор на СУ “Христо Ясенов”, преподавателите и учениците от 12 клас за поканата, вълнуващата среща и незабравимите мигове, които преживяхме заедно.